Reis met de Caprice

Tweeluik Bätz
Deel deze activiteit

In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost de Caprice voor cello en orgel. Theatermaker/celliste (en dochter van Gert) Judith Oost en orga- nist Simon Bouma laten de compositie na 25 jaar weer klinken en nemen het stuk als aanleiding voor het spelen van een gevarieerde reeks concerten rond het leven en werk van Gert Oost. Op basis van een persoonlijk verhaal geven zij een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten.

De spelers van Reis met de Caprice nemen u vanmiddag mee op een muzikale reis. Zij hebben er plezier in om hun muziek en verhalen met u te delen.
Het Bätz-orgel in de Franciscus Xaverius Kerk werd, al in de tijd dat het net gebouwd was, geroemd door organisten vanwege zijn prachtige klank. In dit concert kunt u, samen met de muzikanten, opnieuw van de klank van het orgel genieten.

Er worden composities uit verschillende stijlperiodes gespeeld, die vanuit gesproken teksten worden toegelicht.
In de tijd dat Gideon Thomas Bätz het orgel bouwde, werd er veel geïmpro- viseerd in de kerkdiensten. Vanmiddag spelen saxofonist Chris Corstens en organist Simon Bouma een aantal improvisaties, waarbij de verschillende klank-

kleuren van het orgel goed te beluisteren zijn. De ruimte en sfeer van de Francis- cus Xaverius Kerk, vormen de inspiratiebron voor deze improvisaties.

Mocht u na afloop terug willen lezen welke werken er in dit concert gespeeld zijn, kunt u een bericht sturen naar het emailadres: cie.barrevoet@gmail.com. U krijgt dan een overzicht van het programma toegestuurd. Voor meer informatie over Reis met de Caprice en de uitvoerenden, kunt u terecht op
www.barrevoet.nl

Orgel: Simon Bouma
Cello en concept: Judith Oost
Saxofoon: Chris Corstens
Tekst: Martin de Nooij
Registratie en assistentie: Berend Stumphius