Orgelconcours voor amateurs rond het koororgel in de Sint-Joriskerk

Veertien deelnemers bij dit eerste concours. Kom luisteren!
Deel deze activiteit

Veertien deelnemers gaan op zaterdag 23 september de strijd aan om de mooiste interpretaties te spelen van muziek van Bach of Micheelsen. Het koororgel van de Sint-Joriskerk in Amersfoort staat centraal tijdens het orgelconcours voor amateurorganisten. De inschrijving is gesloten. De toegang om te luisteren is vrij.

Deelnemers moeten een verplicht werk spelen uit de barok of uit de neobarok en één vrij werk uit deze stijlperiodes. Deze muziek is bijzonder geschikt voor het koororgel.

Het concours vindt plaats op het Metzler/Edskes-orgel, dat de afgelopen tijd kort na elkaar werd uitgebreid, eerst met een borstwerk en daarna een vrij pedaal. Er zijn twee prijzen. De eerste prijs is een geldbedrag van 150 euro en de uitnodiging voor het geven van een orgelconcert in de Sint-Joriskerk, samen met Rien Donkersloot. De tweede prijs is een geldbedrag van 75 euro. Het concours wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek.

Juryleden Jaco van Leeuwen en Bas de Vroome beoordelen het spel van de kandidaten. Jaco van Leeuwen is organist van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Bas de Vroome is organist van de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk in Delft en hoofdvakdocent aan Rotterdams Conservatorium.

Het concours op zaterdag 23 september begint om 11.00 uur. De Sint-Joriskerk is de hele dag open voor luisteraars. Toegang is vrij. De prijsuitreiking zal rond half vier plaatsvinden.

Aantal deelnemers: 14

Kosten: gratis toegang