Anders Vieren in het teken van Gregoriaans

Liefhebbers van het Gregoriaans gaan genieten
Deel deze activiteit

Op zaterdag 6 november 19.00 uur is er weer een viering Anders Vieren, verzorgd door het Sint- Martinuskoor.
Deze viering staat in het teken van het Gregoriaans door het Kerkelijk jaar heen. Liefhebbers van het Gregoriaans mogen dit zeker niet missen!

Het is ook een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over het Gregoriaans en de toepassing ervan. Er wordt uitleg gegeven en u kunt het Gregoriaans beluisteren en wellicht zelfs meezingen.
De gregoriaanse muziek is de muziek die eigen is aan de Romeinse liturgie in de Katholieke Kerk. Het Gregoriaans ligt ten grondslag aan alle muziekstijlen die we tegenwoordig kennen in het westen. Alles ontwikkelde zich vanuit dit eenstemmige liturgische gezang uit de rooms- katholieke liturgie.

Het kerkelijk jaar is ingedeeld volgens de liturgische kalender. Het kerkelijk jaar loopt niet gelijk met het kalenderjaar, maar begint met de eerste zondag van de Advent (tussen 27 november en 3 december) en eindigt met het Hoogfeest van Christus Koning (de laatste zondag voor de Advent).
In de viering wordt aandacht besteed aan acht verschillende periodes en hoogfeestdagen uit het kerkelijk jaar. Bij elk moment wordt een bekend gregoriaans gezang ten gehore gebracht. En bij elk moment is er een lezing en een passend orgelstuk.
Onze dirigent Ronald de Haan licht de gekozen gezangen toe, Bea van de Hoef bespeelt het orgel en het Sint-Martinuskoor zingt de gezangen. Ank Ursem is de lector.
Het wordt een bijzondere viering.

Wij hopen u dan ook op 6 november te zien en te horen.
Sint-Martinuskoor.

Beleiding: n.v.t.

Aantal deelnemers: velen

Kosten: Vrijwillige bijdrage