Afscheid Heilig Kruiskerk

Op zaterdag 9 oktober zetten we de deuren open om (oud)parochianen en andere vaste bezoekers gelegenheid te geven afscheid te nemen van de Heilig Kruiskerk.
Deel deze activiteit

Afscheid Heilig Kruiskerk 9 oktober 2021 van 11.00 – 16.00 uur
Zondag 10 oktober 2021 om 14.00 uur vindt de laatste Eucharistieviering in de Heilig Kruiskerk plaats. Voorafgaand aan deze slotviering willen we (oud)parochianen en vaste bezoekers van de Heilig Kruiskerk op zaterdag 9 oktober de mogelijkheid bieden om op eigen gelegenheid afscheid te nemen van de kerk.

Belangstellenden kunnen op zaterdag 9 oktober, tussen 11.00 en 16.00 uur de Heilig Kruiskerk bezoeken. Elk heel uur is er een optreden van koorleden en/of organist.
11.00 uur Herma v.d. Heijden en Jan Schuring (fluit – piano)
11.30 uur Jetty en Piet van Nes (viool – cello)
12.00 uur Sylvia Schijve (of Luud van Loenhout) + Gemengd Koor Heilig Kruis
13.00 uur Luud van Loenhout+ Gemengd Koor Heilig Kruis
14.00 uur Luud van Loenhout
15.00 uur Ineke Opstal + Lief- en Leedkoor

Programma Gemengd Koor:
Wij zoeken U als wij samenkomen; Hoort hoe God met mensen omgaat; Ave Maria – Haagh; Frieden; Laudate omnes gentes; Tollite Hostias; Ave Verum – Mozart; Herr, deine Güte reicht so weit; Alles wat adem heeft.

Verder kunt u ook een kaarsje opsteken.

Daarnaast kunt u in de Dagkapel het video-document bekijken dat Dré Struyk samen met Adriaan van Es en Phil Jacobs van de St. Franciscus Xaverius heeft gemaakt van de interviews met vrijwilligers van de Heilig Kruis geloofsgemeenschap.

Er staat de koffie met wat lekkers voor u klaar.

Bezoekers wordt uitdrukkelijk gevraagd om rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk. De dringende vraag om verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven met klachten die kunnen wijzen op corona blijft bovendien gehandhaafd. Bezoekers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien omdat dit niet past bij het karakter van de Kerk. Wel raden wij u om er met uw kleding er rekening mee te houden dat het in de kerk fris kan zijn, omdat er voldoende geventileerd moet worden.

Geef het door
Kent u iemand in uw omgeving die verbonden was aan de Heilig Kruis geloofsgemeenschap en wellicht nog één keer de Heilig Kruiskerk zou willen bezoeken dan vragen wij u dit bericht aan hem of haar door te geven.

Tot ziens op zaterdag 9 en of zondag 10 oktober! Aanmelding is niet nodig.

Beleiding: gastheren en gastvrouwen Heilig Kruiskerk

Aantal deelnemers: onbeperkt