Willem Barnard – Mens in wind en vuur

Minisymposium bij de honderdste geboortedag van Willem Barnard
Deel deze activiteit

In augustus jl. was het 100 jaar geleden dat Willem Barnard geboren werd. Hij wordt gezien als de belangrijkste kerklieddichter van de twintigste eeuw. Zijn liederen zijn opgenomen in diverse liedbundels, zowel protestants als katholiek. In zijn liederen komen poëzie, liturgie en theologie samen. Met een knipoog naar de datum (Allerheiligen) willen we deze voorganger en voorzanger niet vergeten.

Misschien ken je regels uit liederen, zoals ‘wij moeten Gode zingen’, ‘de aarde is vervuld’, ‘lieve Heer, Gij zegt kom…’ Woorden uit liederen die Willem Barnard schreef en die graag gezongen worden.

Het programma zal bestaan uit liederen, beeldfragmenten en deskundige inleiding en toelichting. Na afloop is er een informeel samen zijn met een borrel.

Met medewerking van Dick van der Niet (muziek), een gelegenheidskoor en een inleiding verzorgd door Peter van de Peppel, predikant te Assen en poëzieliefhebber. Hij studeerde af op het werk van Willem Barnard. En publiceerde diverse artikelen over gedichten en ontplooit tal van activiteiten op het gebied van kerk en poëzie.

aanmelden verplicht: https://www.inham.net/evenementen/

Beleiding: ds. Peter van de Peppel en ds. Martin Snaterse

Aantal deelnemers: max 30

Kosten: Vrijwillige bijdrage