Vertelconcert Job Passie

Gebaseerd op Drie Rode Rozen - Abel Herzberg en Job op Schokland - Henk van Ulsen
Deel deze activiteit

Het indringende verhaal van Salomon Zeitscheck en zijn brieven aan Job. Teksten uit 'Drie rode rozen' van Abel Herzberg verteld door Marius Gosschalk, omlijst met muziek door het Harmonieorkest O.B.K.Zeist.

Salomon Zeitscheck, Jood, en eenvoudige kleermaker van voor de oorlog, was een denker. Na de oorlog overdenkt hij zijn leed en vooral waarom hem dit allemaal is overkomen. Zijn gezin is niet teruggekomen uit de kampen en zijn familie is uitgedund. In zijn brieven richt hij zich tot Job. Ook het leven van Job was – zo vertelt het verhaal - een lange lijdensweg, buiten eigen schuld. Wat een willekeurig onrecht is hem aangedaan. Het ‘lot’ heeft zijn leven zwaar getroffen. In drie indrukwekkende brieven, overdenkt hij wat hem is overkomen, zijn klacht en zijn aanklacht en zijn roep om rechtvaardigheid. En uiteindelijk ontdekt hij toch ook een weg om verder te kunnen. Drie rode rozen is alles wat hem rest.
Het zijn ontroerende brieven afkomstig uit het beroemde boekje ‘Drie rode rozen’ van Abel Herzberg. Het verhaal eindigt met drie rode rozen als symbool voor ‘geloof, hoop en liefde’.
Het wordt een middagvoorstelling, zondagmiddag 2 april – Palmpasen in de Bergkerk te Amersfoort. (Dr. Abraham Kuyperlaan 2). Aanvang 15:30 uur, inloop vanaf 15:00 uur.
Het belooft weer een bijzondere ervaring te worden van muziek en een indrukwekkend en nog steeds zeer actueel verhaal.

Begeleiding: ds. Jan van Baardwijk

Aantal deelnemers: 300

Kosten: kaarten € 18,50 Jongeren t/m 18 jaar en studenten € 10,- www.ticketkantoor.nl/shop/drieroderozen