Tentoonstelling Marijke Snoek uit Leusden in Fonteinkerk, Amersfoort

"Onderweg"
Deel deze activiteit

Marijke Snoek is met het thema ‘ONDERWEG’ al jaren bezig. Haar schilderijen met dit thema worden door een impressionistische stijl gekenmerkt, met veel aandacht voor Licht en schaduw. Ze werkt met olieverf op doek en de inspiratie voor haar werk haalt ze uit de alledaagse omgeving waar mensen onderweg zijn, waar die mens dan ook is of naar toe gaat. De tassen en koffers zijn daarbij voor haar het symbool van ‘het- onderweg-zijn’. Het is Marijke’ s verlangen om zo te schilderen dat het schilderij bij de kijker een dusdanige herkenning oproept, omdat de kijker óók zelf onderweg is. Voor Marijke zijn er vele wegen naar een bestemming die je ‘ONDERWEG’ voor ogen hebt. En wie wijst jou de goede weg? Wie wijst je de weg naar het LICHT?

Marijke Snoek is autonoom beeldend kunstenaar. Ze woont in Leusden en is lid van de Adventkerk in Amersfoort. Haar opleiding volgde ze aan de Academie Minerva te Groningen. Ze vervolgde haar studie tekenen en schilderen aan De Foudgumse School; een academie voor de nieuwe schilderkunst te Foudgum (Fr.). Tevens volgde ze masterclasses bij bekende Nederlandse schilders, zoals Matthijs Röling, John Verberk, Marcel Duran, Ben Rikken, Cees Booij en Klaas Werumeus Buning.

Marijke is aangesloten bij het christelijk kunstenaarscollectief ArsProDeo. Het motto van ArsProDeo is ‘Kunst voor God & Kunst zonder winstoogmerk’. Zie de website www.arsprodeo.nl

De schilderijen van Marijke zijn allen te koop, behalve het schilderij ‘De Rustplaats’. Dit schilderij hangt buiten de exposities om in de Broederkerk te Kampen. Wilt u nog meer schilderijen of tekeningen van Marijke zien? Neem een kijkje op haar eigen website: www.marijkesnoek.nl

De expositie is te bezichtigen op elke zondag van 12:00-12:30 en van maandag t/m zaterdag op afspraak, bel daarvoor 033-4614995.

Aantal deelnemers: n.v.t.

Kosten: n.v.t.