Stiltemeditatie in een eeuwenoude kerk

Elke woensdag van 9 tot 9.30 uur in de Sint Joriskerk
Deel deze activiteit

De dag beginnen met stilte. Mediteren, bidden of gewoon een moment van rust en reflectie.

"Ik zou best willen, maar het komt er niet van" - zeggen veel mensen.

Als dat ook voor jou geldt, kom dan op woensdagmorgen naar de Sint Joriskerk  voor de stiltemeditatie. Want wat is een betere plaats om stil te worden dan die prachtige, oude kerk? Al die eeuwen die nog in de hoge gewelven hangen - dat helpt om los te komen van alle hectiek. 

Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig. Zorg dat je even voor 9 uur bij de zijdeur van de Sint Joriskerk bent (Zevenhuizen 3, tegenover café Nul33). Diederiek van Loo begeleidt de groep dan naar de mooiste plaatsen in de kerk. Daar brandt de Paaskaars, mensen groeten en gaan zitten. Ieder in de stilte. 
Om 9 uur begint na een gongslag 25 minuten stilte. Er zijn geen teksten, geen oefeningen, geen gesprek. Geniet van de ruimte voor jezelf!

Dat er een vastgestelde tijd is maakt dat je je kunt overgeven aan de rust, zonder het gevoel te hebben dat je nodig weer wat moet gaan doen, of dat je moet kijken hoe laat het is. Al die onrust in je hoofd even loslaten  is heerlijk. Ervaar het licht in de kerk, hoor de geluiden van de stad. De aanwezigheid van anderen, op hun stoel of op een matje helpt ook. 

Een gongslag beëindigt deze stille tijd ook weer en om 9.30 uur sta je weer buiten. De hele dag voelt anders aan, na zo'n begin.

Begeleiding: stadsdominee Diederiek van Loo
Kosten: geen