Rien Donkersloot (orgel) en Pascal van de Velde (trompet) spelen een kerstconcert

Een programma met toegankelijke muziek, geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan.
Deel deze activiteit

Aan het eind van het jaar zijn er nog twee orgelconcerten in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Op Tweede Kerstdag speelt Rien Donkersloot met trompettist Pascal van de Velde. Op 30 december speelt Rien onder het motto ‘Oudjaar met Bach’.

Op Tweede Kerstdag (maandag 26 december) om 15:30 verzorgen Jorisorganist Rien Donkersloot en trompettist Pascal van de Velde een programma met toegankelijke muziek, geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan.
Pascal van de Velde begon met trompetspelen bij Muziekvereniging Crescendo in Dreischor (Zeeland). Op de Zeeuwse Muziekschool kreeg hij trompetles van Anton Kempe en Ronald Baljeu. Vervolgens studeerde hij met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Verder ontving hij lessen van Maurice André (een wereldberoemde trompetsolist) tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm. Op televisie is hij onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt. In de koorwereld is Pascal een bekende speler, met grote regelmaat werkt hij mee aan koorconcerten in heel Nederland. Ook speelt hij regelmatig met organisten als Sander van Marion, Martin Zonnenberg, Hugo van der Meij, Marien Stouten en Harm Hoeve.
Hij is als muziekdocent verbonden aan Muziekschool Zeeland. Ook is hij voor deze muziekschool actief als MaakMuziek Coach.
Het concert op 26 december begint om 15:30 uur. Vanaf 15:00 uur is de kerk open en kunnen bezoekers alvast een kop koffie of thee drinken. Toegang: tien euro.

Beleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: 10 euro, incl. koffie/thee