Nieuwjaarslezing door Anton Philips over motivatie

De kracht van motivatie – dat je niet kan wachten om te beginnen aan het nieuwe jaar
Deel deze activiteit

Anton Philips, de kleinzoon van één van de oprichters van het Philipsconcern, is een bevlogen mens. Zijn visioen is een maatschappij waarin mensen werk doen dat hen echt voldoening geeft.

Anton F. Philips (1932) is oprichter en voorzitter van Stichting Emergo.

Hij studeerde aan de TU Delft, in Harvard en in de US (Darthmouth College). Hij volgde niet het voor hem uitgestippelde pad van een carrière in het Philips bedrijf, maar baande zich een eigen weg.

Na zijn studie in Delft en 12 jaar vrijwilligerswerk werkte hij van 1968 tot 1983 in de directie van de hoofdindustriegroep Philips Telecommunicatie en bij Philips Mexico.

Zijn visioen is een maatschappij waarin mensen werk doen dat hen echt voldoening geeft en waarin zij hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontplooien. Daartoe moeten zij eerst zichzelf goed kennen. Anton is vanaf zijn jeugd geboeid geweest door ideeën waarbij mensen en organisaties geholpen worden om optimaal te functioneren.

Hij zet zich in om scholieren de juiste keuze te laten maken voor studie en werk en beijvert zich om volwassenen hun ideale loopbaan te laten ontdekken.

Anton is vader van drie kinderen en grootvader van 3 kleinkinderen.

Hij is co-auteur van het boek “De kracht van Motivatie”.

 

Kosten: gratis, collecte na afloop