Muzikale theatervoorstelling

Alle 7 goed - door Kees Posthumus
Deel deze activiteit

Deze voorstelling is een bijzondere mix van muziek, cabaret en verdieping. Verhalenverteller/talkshowhost Kees Posthumus en accordeonist/sidekick Dirk Overbeek spelen ‘Alle 7 goed’, een actuele, muzikale voorstelling over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Ze beelden in zeven acts de werken van barmhartigheid uit voor mensen van hier en nu.
Hier komen ze: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de gevangenen bezoeken, de vreemdeling herbergen, de zieken bezoeken en de doden begraven. Maar er zijn wel kanttekeningen bij te plaatsen. Want het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? Genoeg dilemma’s om op te kauwen voor ons mensen in deze tijd!
Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’, een verras­sende talkshow waarin verschillende deskundigen hun licht laten schijnen over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.
Tickets en aanmelden gaat via de website van Zingen in de kerk:

zingenindekerk.nl/

Beleiding: Margriet Drent

Aantal deelnemers:

Kosten: 7,50 Euro

Zaal open vanaf 19:30