Leerhuis Parabels

Scherpe vragen, rake beelden uit Evangelie, Midrasj en Koran
Deel deze activiteit

De parabel is een beeldrijk verhaal. We komen het tegen in de drie Abrahamitische tradities. De parabel maakt meestal direct duidelijk waar het om gaat. Maar ook zijn er parabels die spreken van een geheim dat moet worden ontraadseld. Alsof er gezegd wordt: ´denk er nog eens goed op door´. In het Leerhuis zoeken we naar betekenis van de tekst voor de schrijver en voor ons als lezer vandaag.

De parabel is een kort of wat langer beeldrijk verhaal. We komen het tegen in de geschriften van de drie Abrahamitische tradities. De parabel maakt meestal in een paar zinnen duidelijk waar het om gaat. Maar ook zijn er parabels die spreken van een geheim dat moet worden ontraadseld. Alsof er gezegd wordt: ´denk er nog eens goed op door´.
In een reeks van vijf bijeenkomsten ( de reeks bieden we ter keuze twee maal aan) vergelijken we parabels uit de joodse, christelijke en islamitische tradities. Nauwkeurige lezing van de overgeleverde vragen en beelden dagen uit om in de context van vandaag onze eigen inzichten en standpunten te onderzoeken.

Opgave (vóór 4 oktober) is noodzakelijk

Beleiding: D. Houtman, P. der Harst. JR. Nienhuis

Aantal deelnemers: 20

Kosten: 15,- EUR