Kerstlichtjestocht Amersfoortse Binnenstad

Ervaar het kerstverhaal op straat, lopend langs een spoor van licht.
Deel deze activiteit

Na ontvangst in de Xaveriuskerk worden telkens groepen van 20 à 30 mensen op weg gezet langs een pad van licht om de kerststal te vinden.

Onderweg kom je herders tegen met schapen, engelen en wijzen, zangers, dansers, muzikanten en verrassingen.

In het paleis (de Franciscus Xaveriuskerk) weet koning Herodes te vertellen dat er een bijzonder kind geboren is. Waar dat is, weet de koning niet, maar wel dat je daarvoor het licht van een ster moet volgen. Je moet dus zelf op zoek, om uiteindelijk uit te komen bij de bijzondere stal in de buitenlucht. Dansers, zangers, toneelspelers en herders kruisen je pad op onverwachte momenten.

Tussen 17.00 tot 18.30u kan je je melden in het paleis van de koning, de Franciscus Xaveriuskerk. Na de aanwijzingen van de koning kan je op weg.
De tocht is 1 km lang. Als je alles wilt zien en beleven duurt de reis ongeveer 45 minuten en is te doen met kinderwagens en buggy’s.
Aan het eind serveert de horeca warme chocolademelk en glühwein op het Onze Lieve Vrouweplein.
Kinderen kunnen een uurtje vooraf in de Johanneskerk terecht om alvast de broodnodige sterretjes te maken.

Medewerking wordt oa verleend door dansers van balletschool Pauline de Jager, harmonie Wilskracht, het St Joriskamerkoor, 4U en vele vele vrijwilligers en spelers. Het verhaal is geschreven door Marjet de Jong.

Kosten: Vrijwillige bijdrage

Aantal deelnemers
Groepen van max. 30