Hebreeuwse Psalmen

Hebreeuwse Psalmenzangavond ter gelegenheid van Israëlzondag
Deel deze activiteit

Landelijke Hebreeuwse Psalmenzangavond ter gelegenheid van Israëlzondag. Medewerking wordt verleend door chazan Gilad Nezer, voorzanger bij de Liberale Synagoge in Amsterdam en zanger bij het Nederlands Kamerkoor, en door het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. dr. Hanna Rijken. Inleiders zijn prof. Dineke Houtman en dr. Lieve Teugels van de PThU.

De Kerk heeft in haar liturgie veel elementen overgenomen uit de joodse traditie waaruit ze is voortgekomen. Eén van de grootste schatten uit die traditie zijn de Psalmen, aangrijpende liederen en gedichten voor goede en slechte tijden. Op de vooravond van Israëlzondag, de dag waarop de Protestantse Kerk haar onopgeefbare verbondenheid met Israël viert, worden daarom de Hebreeuwse Psalmen centraal gesteld. We luisteren naar de Hebreeuwse Psalmen zoals die klinken in de synagoge, vertolkt door de voorzanger van de liberaal joodse gemeente in Amsterdam en door het Vocaal Theologen Ensemble. Maar natuurlijk gaan we zelf ook zingen! De avond wordt afgesloten met een kort gezongen avondgebed.

Aanmelden kan via  https://zingenindekerk.nl/evenementen/hebreeuwse-psalmenzangavond-amersfoort/ en via knop aanmelden (mail).

Begeleiding: Dineke Houtman en Lieve Teugels

Aantal deelnemers: 250

Kosten: 5 euro

"Zingen in de Kerk" mede mogelijk gemaakt door "Vorming door Ontmoeting", de Protestantse Raad voor Kerk en Israël, de Protestantse Theologische Universiteit