Geborgen zijn

Fotowedstrijd en tentoonstelling
Deel deze activiteit

In een wereld die vaak onherbergzaam voelt door polarisatie en onzekerheid zoeken veel mensen naar bescherming, geborgenheid en veiligheid. Je kunt je geborgen voelen bij je partner of als kind bij je ouders. Je kunt je ook geborgen voelen bij je geloofstraditie of bij de groep met wie je idealen of een geschiedenis deelt. Waar voel jij je veilig en geborgen? Laat het zien!

Maak een foto van waar jij in Amersfoort een plaats van geborgenheid vindt, voor jezelf of voor anderen. Laat ons zien waar jij je gekoesterd en beschut en veilig voelt. Waar je in de luwte altijd weer op adem komt omdat je je geliefd en gedragen weet.
Je hebt nog een maand de tijd om je mooiste foto op te zoeken of speciaal op pad te gaan om je mooiste foto te maken en in te sturen voor de nieuwe fotowedstrijd: 'Geborgen zijn'.
Insturen kan tot 1 juni, max drie foto’s per deelnemer, min. 1 MB per foto, de foto is in Amersfoort genomen. (Hoogland/Leusden etc ook toegestaan).
Iedereen kan meedoen: alle leeftijden, amateurs en professionals, met een grote camera of met je telefoon. De jury bestaat uit drie vakfotografen met oog voor spiritualiteit: Lydia Vroegindeweij, Lianne ter Maat en Thomas Thijssen. De vijftien door hen (uiteraard anoniem) gekozen foto’s zijn in juli en augustus te zien als expositie in de Amersfoortse Zwaan. De gekozen foto’s worden groot afgedrukt (50×70 cm) en zullen als expositie van 29 juni tot en met 31 augustus te zien zijn in de Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61 en op de website www.stadsdominee.nl. De prijswinnaars krijgen hun foto groot afgedrukt en ingelijst cadeau na afloop van de tentoonstelling.
Alle overige inzendingen worden gebundeld in een map en liggen ter inzage in de kerk.
De opening van de expositie is op 29 juni 2024, 16 uur. De jury wijst een winnaar aan en licht haar keuze toe.
Alle weekenden van juli en augustus is de expositie te zien tijdens openingsuren van de Amersfoortse Zwaan: 12-15 uur. Tijdens de zomertentoonstelling kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete foto. Er kan niet online worden gestemd, je moet het in het echt komen zien!
Op zaterdag 31 augustus, 16 uur zal de jury de publieksprijs bekend maken: de foto met de meeste bezoekersstemmen.

Kijk voor de voorwaarden en insturen op www.stadsdominee.nl/foto