Franciscus in het labyrint

Labyrintloop geïnspireerd op een verhaal van Franciscus van Assisi
Deel deze activiteit

De Frans & Hilde Hof is geïnspireerd op de nalatenschap van Franciscus van Assisi en Hildegard van Bingen.

In de Hof is door Anita Groenendijk samen met de vrijwilligers een labyrint gemaakt, waar halverwege februari hopelijk de krokussen net in opkomen.

Guy Dilweg, Franciscaanse broeder uit Amersfoort, heeft een prachtig boekje met verhalen van gesprekken tussen Franciscus en zijn medebroeders geschreven ('Over de Liefde'). Eén van die verhalen gaat over 'De stille zekerheid'; het gaat over de fasen waar je doorheen gaat als je op weg bent naar jouw bestemming en gehoor wilt geven aan die zachte innerlijke stem. 

De uitnodiging is om na een gezamenlijke introductie in het labyrint deze weg te verkennen, het labyrint leent zich daar uitstekend voor. Langs het pad van het labyrint zullen kleine vragen staan die Franciscus aan je stelt, die je kunnen helpen om de beweging naar het midden van het labyrint te maken. Naar het gloeien van die eigenaardige vreugde in je borst en buik als je je van jouw bestemming steeds helderder gewaar wordt. En hoe gaat het dan weer mee de wereld in? Tijdens de weg uit het labyrint kun je daarover voelen. We sluiten met elkaar deze middag weer af.

Locatie: Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaverius kerk aan 't Zand 29 in Amersfoort

Kosten: €10

Aantal deelnemers: max 25