Expositie Zie Mij: de Bijbel in foto’s

door Bijbels Museum
Deel deze activiteit

Welkom in de Sint-Joriskerk Amersfoort van 12 september t/m 28 oktober voor de expositie ‘Zie mij, de Bijbel in foto’s’. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman toont foto’s uit diverse landen, die een nieuwe en eigentijdse blik op oude bijbelverhalen geven. 

Nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel
Hoe breng je het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd? In deze tentoonstelling van het Bijbels Museum doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dit door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt in de tentoonstelling foto’s van mensen aan het strand, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel.

Met haar associatieve en poëtische beelden blaast Caroline Waltman in deze tentoonstelling nieuw leven in de eeuwenoude verhalen. Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen. Samen vormen zij een brede blik op de wereld.

Meerdere talen
Een deel van de foto’s die in de tentoonstelling worden getoond, is gemaakt in de herkomstlanden van nieuwe Nederlanders. Hier ligt immers de oorsprong van veel Bijbelverhalen. Om met de getoonde Bijbelverzen een breed en cultureel divers publiek te bereiken, zijn deze verzen in vier verschillende talen te lezen: in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya.

Boek
De foto’s – en de bijbehorende verzen – zijn afkomstig uit Waltman’s boek Paradisewill.com. De selectie foto’s en verzen uit Zie mij vormen een dwarsdoorsnede hiervan.

De tentoonstelling reisde al langs meerdere locaties en was onder meer te zien in de Kloosterkerk Den Haag, de Rechtbank Amsterdam, Hogeschool Windesheim Zwolle en het Cromhouthuis Amsterdam.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur.

Toegang 2 euro p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. Voor actuele tijden en meer informatie kunt u naar www.joriskerkamersfoort.nl/agenda.