Belevingswandeling Op Groene Voet

De wandeling Op Groene Voet kronkelt door de Amersfoortse binnenstad.
Laat je verrassen door de stadsnatuur en passages in de Groene Bijbel.
Deel deze activiteit

Iedereen maakt wel eens een wandeling. Maar de ene wandeling is de andere niet. Je maakt deze wandeling in een klein groepje onder leiding van een gids. Ervaar de stadsnatuur onderweg, sta regelmatig stil en gebruik de diverse werkvormen die worden aangereikt.

De beleveniswandeling Op Groene Voet moedigt je aan je door de Bijbel te laten gidsen. Dit kan verrassend inspirerend zijn.
Je kunt bijvoorbeeld van gedachten wisselen over:
– Wat verwondert je of vind je mooi in de natuur?
– Zoek je weleens de natuur op om rust te vinden?
– Waar of in wat herken je de hand van de schepper?
– Ervaar jij al wandelend wat in het scheppingsverhaal staat “En God zag dat het goed was.”

Deze wandeling is georganiseerd door het netwerk 033GroeneKerken. Dit bestaat uit leden van 7 Amersfoortse kerken: Groene Kerken en kerkleden die zich in eigen geloofsgemeenschap inzetten voor duurzaamheid. In het netwerk worden ervaringen en kennis op stimulerende manier uitgewisseld. Het netwerk is gelieerd aan de Amersfoortse Raad van Kerken. Meer over de landelijke beweging van Groene Kerken zie www.groenekerken.nl

De wandeling Op Groene Voet is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap op grond van de Groene Bijbel en past bij de uitgave Maak je Bijbel groen. Website voor achtergrond informatie: https://www.bijbelgenootschap.nl/webshop.
Begeleiding: Gidsen die geinstrueerd zijn door het Nederlands Bijbelgenootschap