Zondags Ontbijt over Vastenactie

Luis Vergara vertelt over de hulpacties
Deel deze activiteit

Bij het Zondags Ontbijt komt Luis Vergara van de Vastenactie vertellen over de inzet in het Syrische en Turkse aardbevingsgebied. Maar bovenal ook over de projecten van moeders in Zuid-Soedan, die moeten vluchten voor geweld en oorlog.

Een keer in de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een gratis ontbijt in Parochiezaal St. Joseph in Hooglanderveen. Een ontspannen manier om de zondag te beginnen en nieuwe mensen uit je eigen buurt te leren kennen.
Op de eerste zondag van de Veerigdagentijd is Luis Vergara te gast. Luis is betrokken bij Vastenactie en komt meer vertellen over de inzet van deze organisatie in het Syrische en Turkse aardbevingsgebied. Maar bovenal ook over de projecten van moeders in Zuid-Soedan, die moeten vluchten voor geweld en oorlog. Zij kunnen met onze hulp toch zorgen voor de toekomst van kun kinderen.
De 1500 deelnemers aan het Vastenactie-campagneproject -overwegend vrouwen uit de deelstaat Warrap- worden getraind in duurzame landbouw- en veeteeltmethodes, zodat ze voldoende en gevarieerd voedsel voor hun familie kunnen verbouwen. Maar ook voldoende zaaigoed overhouden voor het volgende seizoen. Door samen op te trekken in coöperaties, vormen ze ook een sterkere onderhandelingspartner voor partijen die hun oogst willen kopen. Naast de trainingen ontvangen de deelnemers ook zaaigoed en gereedschappen om de grond te bewerken.

Het Zondags Ontbijt met Luis Vergara begint op 26 februari om 10.00 uur. Voor de kinderen is er een eigen spellentafel. Het ontbijt wordt om 11.00 uur afgesloten met een korte gebedssamenkomst.

Begeleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: