Wake bij Detentiecentrum Kamp van Zeist

Iedere eerste zondag van de maand, een wake om te pleiten voor een humaner vreemdelingenbeleid.
Deel deze activiteit

De eerste wake was zondag 6 november 2005 na de Schipholbrand op 27-10-2005, er waren 11 doden te betreuren, de overlevenden van de ramp werden overgeplaatst naar detentiecentrum Kamp van Zeist. De Raden van Kerken Soest en Zeist organiseerden toen een wake.
Waarom waken wij?
Wij houden een wake op iedere eerste zondag van de maand voor mensen, die van hun vrijheid worden beroofd omdat zij niet over geldige verblijfsdocumenten voor ons land beschikken. Om hen te laten weten dat zij niet worden vergeten. Zo lang mensen zonder strafblad in detentie worden gesloten, in strijd met de grondrechten van ieder mens, blijven wij waken Vele manen, vrouwen en gezinnen met kinderen zijn opgesloten geweest in Kamp van Zeist, wachtend op hun uitzetting, die vaak onmogelijk bleek te zijn. Nu zijn er alleen nog vrouwen en gezinnen opgesloten, nadat de mannen zijn overgeplaatst naar andere uitzetcentra in Nederland.

Vanuit Het Brandpunt vertrekken we om 16.00 uur naar het Detentiecentrum Kamp van Zeist aan de Richelleweg in Soesterberg. Rond 17.30 uur zijn we weer bij het Brandpunt.
Kom de eerste zondag van de maand, met bloemen, die we in de hekken achterlaten voor de vrouwen en gezinnen.
Aantal Deelnemers
ongeveer 40 deelnemers per wake, soms meer, soms minder