Vrijheidsconcert in de Johanneskerk

Finobacci zingt over 'Verlangen naar vrijheid'
Deel deze activiteit

Projectkoor Fibonacci geeft een voorjaarsconcert in de Johanneskerk in Amersfoort onder leiding van dirigent Marijke van Leerzem. Het programma bestaat uit koorliederen rondom het thema ‘Verlangen naar vrijheid’, afgewisseld met voordrachten, gedichten en solozang van oonder andere een Oekraïense zanger. Ook pianiste Felicity Goodwin verleent haar medewerking aan het concert.

Het concert vindt plaats in samenwerking met Galerie De Ploegh in Amersfoort. Het valt samen met de opening van een expositie in de Johanneskerk waarin kunstenaars uiting geven aan verdriet, angst, gemis, dromen, verlangen en vrijheid in hun werk.
Verlangen naar Vrijheid
Pater Nosters van verschillende componisten en in verschillende talen lopen als een rode draad door het programma. Met deze gezongen Onze Vaders bidt het koor om vrede. Tijdens het concert zullen liederen van onder meer Ericson, Stravinsky, Sibelius, Lauridsen, Arnesen en John Rutter worden afgewisseld met een voorgedragen tekst. Tijdens het concert is ruimte voor verhalen van vluchtelingen die leven in het vrije Nederland, maar verlangen naar het land van herkomst waar geen vrijheid is. In dit alles is de roos het symbool van liefde en moed, vreugde en verdriet en van reinheid en volmaaktheid en die emoties draagt de bloem vandaag de dag nog steeds uit. Het lied The Rose van Ola Gjeilo is daar een mooi voorbeeld van.
Galerie De Ploegh
In dit project werkt projectkoor Fibonacci samen met Galerie De Ploegh uit Amersfoort: enkele westerse en niet-westerse kunstenaars leveren een bijdrage aan de expositie in de Johanneskerk. In totaal doen acht kunstenaars mee in het concert. Er zijn kunstenaars uit Syrië, Iran, India maar ook westerse kunstenaars uit Nederland die in hun kunst sympathiseren met hun gevluchte collega’s en hen steunen in hun verlangen naar vrijheid en rechtvaardigheid. Na de opening met het concert op 6 mei is hun werk nog twee maanden in de Johanneskerk te zien.

Kaarten
Kaarten zijn te koop voor 18,50 pp inclusief de expositie en een hapje en drankje. Kijk voor meer informatie en tickets op: https://www.kamerkoor-fibonacci.nl/concertagenda.html
Het concert is op zaterdag 6 mei 20.15u in de Johanneskerk, Westsingel 30 in Amersfoort.

Kosten: 18,50