Stiltemeditatie

de dag beginnen met rust en aandacht
Deel deze activiteit

De dag beginnen met stilte. Mediteren, bidden, nadenken of juist even niets denken, gewoon een moment van rust en reflectie. “Ik zou best willen, maar het komt er niet van” – zeggen veel mensen. Als dat ook voor jou geldt, kom dan op woensdagmorgen naar de Sint Joriskerk voor de stiltemeditatie.

Wat is een betere plaats om stil te worden dan die prachtige, oude kerk? Al die eeuwen die nog in de hoge gewelven hangen – dat helpt om los te komen van alle hectiek.
Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig. Zorg dat je tussen 8.50 en 9 uur bij de zijdeur van de Sint Joriskerk bent (Zevenhuizen 3, tegenover café Nul33). De Paaskaars brandt in het midden van een cirkel stoelen, en ieder zoekt in stilte een eigen plek. Je mag natuurlijk ook je eigen meditatiematje of krukje meenemen. Om 9 uur is er een kort welkom en na een gongslag houden we 25 minuten stilte. Er zijn geen teksten, geen oefeningen, geen gesprek. Geniet van de tijd en de ruimte voor je eigen gedachten, zonder telefoon, zonder verplichtingen! Dat je van te voren weet hoe lang het duurt maakt dat je je makkelijker kunt overgeven aan de rust. Je hebt niet het gevoel dat je allang weer wat moet gaan doen, of dat je moet kijken hoe laat het is. De gong vertelt je als het tijd is. De stille aanwezigheid van anderen helpt ook. Ervaar het licht in de kerk, luister naar de geluiden van de stad die doordringen in de kerk. Laat alle onrust in je hoofd los en luister naar je hart. De hele dag voelt anders na zo’n begin.

Begeleiding: Stadsdominee Diederiek van Loo

Aantal deelnemers: onbeperkt

Kosten: vrij toegankelijk