Rien Donkersloot concerteert in de Joriskerk

Programma rond Hemelvaart
Deel deze activiteit

De christelijke feestdagen in de lente zijn altijd een goede aanleiding voor mooie orgelconcerten. De Culturele Commissie van de Sint-Joriskerk in Amersfoort heeft daarom weer op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag concerten georganiseerd.

Op Hemelvaartsdag (26 mei) concerteert Rien Donkersloot. Zoals gebruikelijk opent hij weer op het koororgel, nu met Mozarts Adagio uit Klavierconcert in A, KV 488 in een arrangement van de vorig jaar jong overleden begaafde organist Hugo Bakker. Op het hoofdorgel komen een aantal grote orgelwerken tot klinken. Van Alexandre Guilmant (1837-1911) speelt Donkersloot de Sonate III. Cesar Franck (1822-1890) is tweehonderd jaar geleden geboren. Van hem klinkt Choral II. Olivier Messiaen (1908-1992) is vertegenwoordigd met twee delen uit L’ascension, Quatre Méditations Symphoniques. Verder op het programma muziek van Edward Elgar en improvisaties.

De drie concerten beginnen om 15:30 uur, toegangsprijs is tien euro. De kerk is open om 15:00 uur en vanaf dat moment is er koffie en thee (gratis) en gelegenheid om bij te praten met andere concertgangers. Ook na afloop is er koffie en thee.
De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Met de auto naar de Joriskerk rijden levert een hoge boete op. Parkeren kan het beste in de parkeergarages aan de rand van de binnenstad. De parkeergarage aan de Beestenmarkt is het dichtst bij de Sint-Joriskerk, op vijf minuten loopafstand.

Beleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: 10 euro, incl. koffie/thee