Reis naar Armenië

10 daagse reis georganiseerd vanuit de parochie Amersfoort
Deel deze activiteit

In de tweede week van september 2021 organiseren wij vanuit de parochie Onze Lieve vrouw van Amersfoort een boeiende reis naar het oudste christelijke land van de wereld: Armenië.

Armenië is een fascinerend land. Vanaf het jaar 301 is het christendom de staatsgodsdienst en de sporen van het eeuwenoude christendom zijn nog overal aanwezig in kloosters en kerken, in kunst en cultuur.

Specifieke elementen zoals natuurlijk de berg Ararat, de Khatchkars, de kunst en muziek, het eigen alfabet en de indrukwekkende natuur maken Armenië tot een bijzonder land. De bevolking is uitermate gastvrij en veerkrachtig, en op de reis schuiven we diverse keren bij hen voor een heerlijke lunch.

De reis start in de hoofdstad Yerevan, trekt dan naar het zuiden, naar Goris en via Dilijan in het noorden verblijven we de laatste dagen weer in Yerevan.

De reis naar Armenië is van 6 t/m 16 september 2021. Het programma is samengesteld in overleg met reisorganisatie Drietour, die ook zorg draagt voor de uitvoering van de reis.

De reisleiding is in handen van Edith Vos en Josephine van Pampus.

Kosten van de reis: ca. € 1465,- bij 25 deelnemers.
Bij interesse is het volledige reisprogramma te verkrijgen bij de reisleiders.
Begeleiding: Josephine van Pampus en Edith Vos