Project JONA

Als een bijbelverhaal moderne kunst wordt
Deel deze activiteit

Kun je thema’s als opdracht, verantwoordelijkheid en mededogen uit het verhaal van Jona zichtbaar en voelbaar maken? In een kunstproject, waarvan het kerkgebouw zelf integraal onderdeel uitmaakt? Dat was de vraag waarmee de stadsdominee Diederiek van Loo de Amersfoortse groep kunstenaars “16C” begin 2018 benaderde. De groep was meteen enthousiast om de uitdaging aan te nemen.

Het resultaat is te zien en beleven van 22 september t/m 7 oktober in de Lutherse kerk.
Op 22 september is om 12 uur de feestelijke opening, gevolgd door een viering om 16 uur.

De week erna, op 29 september is er een performance: Jona en het water, met muziek en een solo-danser, en tot slot op 7 oktober vertelt een coach over zijn werk aan de hand van de "casus Jona".

Het project wil de bezoekers laten beleven hoe het voelt om in onze ingewikkelde samenleving zijn weg te zoeken, om na te gaan waar jouw verantwoordelijkheid voor anderen begint en eindigt, om een rustpunt te vinden in zichzelf en vervolgens mogelijk op een nieuwe manier die samenleving weer in te stappen.

De Amersfoortse kunstenaarsgroep “16C”bestaat uit

Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Wendela van Lynden, Carolien Magnus, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg.

Kosten: gratis