Presentatie 2 boekjes over Joris en Het Groene Draakje

Joris en de draak, ter lering en vermaak
Deel deze activiteit

Van harte nodigen we u uit tot het bijwonen van een presentatie van twee boekjes, plus glaasje na afloop.
De eerste is een meer informatief boekje over Joris, de patroonheilige van Amersfoort.
De tweede is een kinderboek dat het verhaal over Joris anders vertelt. Het gaat om een goede draak die blijft leven en doet leven.
Beide boekjes zijn samen en apart voordelig te koop tijdens de presentatie.

In een leemte voorzien

Hoewel Sint-Joris overal in de stad Amersfoort en ver daar buiten te vinden valt, bestaat er geen informatief boekje over deze figuur, die de patroonheilige van de stad werd.
In die leemte wordt nu voorzien door het verschijnen van het boekje ‘Joris’ geschreven door voormalig pastoor van de Oud-Katholieke Parochie te Amersfoort, Grete Verheij-de Jager. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad en welke rol speelt Joris daarin? Waar komt de legende over de draak vandaan? Zijn er nog andere drakendoders?

Het rijk geïllustreerde boekje, voorzien van een stadwandeling door Amersfoort langs afbeeldingen die te maken hebben met Joris, zal worden gepresenteerd op 29 juni a.s. in de Oud-Katholieke Kerk van Sint-Joris op ’t Zand te Amersfoort.
Tegelijkertijd ziet ook het kinderboekje ‘Het Groene Draakje’ het licht, dat zich afspeelt in het bos op de Heiligenberg. Dit moderne sprookje is fraai van tekeningen voorzien door de grafisch ontwerpster Angélique Verheij.
U wordt van harte uitgenodigd de presentatie van de beide boekjes bij te wonen.
De beide boekjes zijn los verkrijgbaar en als set. Voordelig verkrijgbaar op de dag van de presentatie.
De winkelprijs wordt na 29 juni: € 14,95 (Joris) en € 9,95 (het groene draakje) en € 19,95 voor een set van twee boekjes. (o.a. via webshop www.okkn.nl)