Passieconcert ‘De weg van het lijden’

Liszt: Via Crucis en passiemotetten
Deel deze activiteit

Zondagavond 14 april om 19.30 uur geeft het Amersfoorts Kamerkoor in de Sint Ansfriduskerk (Jacob Catslaan, Amersfoort) een Passieconcert met als thema De weg van het lijden. Het koor bezingt de lijdensweg die Jezus tweeduizend jaar geleden aflegde.

Tot op vandaag zijn de veertien staties van deze Via Dolorosa een inspiratie voor duizenden. Vele componisten hebben de lijdensweg geprobeerd te vatten in woorden en klanken. Zo ook Franz Liszt in zijn Via Crucis voor koor en piano. Liszt hanteerde bij het componeren hiervan meer het gum dan het potlood: hij wilde de pure essentie laten horen en niets meer dan dat. Het resulteerde in een compositie die uitblinkt in eenvoud, met veel verstilde momenten. Liszts Via Crucis is een werk dat troost en uitzicht wil bieden in moeilijke tijden. Dirigent Rienk Bakker zal zelf de pianopartij voor zijn rekening nemen op de prachtige vleugel van de kerk. Naast de Via Crucis zingt het koor een aantal passiemotetten uit diverse hoeken van Europa.

Op de website van het koor www.amersfoortskamerkoor.nl vindt u meer informatie en kunt u tot 8 april kaarten bestellen tegen gereduceerd tarief.

U kunt ook kaarten kopen voor aanvang in de kerk (€15; kinderen/studenten €8); vanaf 19.00 uur is de kerk open. U bent van harte welkom.