Orgelconcert van Adriaan Hoek

Zomerconcerten Joriskerk met opnieuw uitgebreid koororgel
Deel deze activiteit

De serie orgelconcerten die komende zomer plaatsvinden in de Sint-Joriskerk in Amersfoort bevat weer een aantal bijzondere namen. De reeks begint op woensdag 13 juli, waarna er tot 7 september elke woensdagavond een concert is op het hoofdorgel en het opnieuw uitgebreide koororgel in de kerk.

De concerten beginnen om 20:00 uur. De kerk is een half uur voor aanvang van het concert al geopend. Bezoekers kunnen bij binnenkomst en na afloop koffie en thee krijgen. De kosten daarvan zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Die bedraagt tien euro.

Op 13 juli opent Willem van Twillert, organist van de Johanneskerk in Amersfoort, de serie. De week erna komt Adriaan Hoek naar de Joriskerk. Adriaan is internationaal concertorganist, en sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van koren, ensembles en orkesten.
Op 27 juli is de beurt aan Rien Donkersloot, Jorisorganist sinds 2012, gevolgd op 3 augustus door Arjen Leistra, de organist van de Sint-Janskerk in Schiedam.
Vincent de Vries is Nederlander van geboorte, maar al jaren wonend en werkend in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Hij doceert daar piano aan de Yonsei Universiteit. Op 17 augustus is de beurt opnieuw aan Rien Donkersloot.
Ieder jaar is er in de Amersfoortse serie een concert helemaal gewijd aan Johann Sebastian Bach. Deze keer is dat op 24 augustus met de orgelbroers Euwe en Sybolt de Jong. Zij zijn bekend van een reeks orgel-cd’s waarop ze vierhandig eigen bewerkingen spelen van delen uit cantates van Bach.
Op 31 augustus speelt Matthias Havinga, docent orgel aan het conservatorium van Amsterdam en organist van de Ronde Lutherse Kerk en de Oude Kerk in Amsterdam. Op 7 september sluit Rien Donkersloot de serie af met verzoekmuziek van concertbezoekers.

Beleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: 10 euro, incl. koffie/thee