Orgelconcert door Rien Donkersloot en Sander van den Houten

Orgelzomer Sint-Joriskerk helemaal anders
Deel deze activiteit

De concerten vinden om de andere week plaats op woensdagavond. Het eerste concert is op 8 juli, de daaropvolgende zijn 22 juli, 5 en 19 augustus en 2 september. De concerten beginnen om half negen ’s avonds.

Het worden bijzondere concerten, omdat ze toegankelijk zijn voor beperkt publiek maar tegelijk ook via internet worden uitgezonden. Ook de aanvangstijd is nieuw: om 20:30 uur. De concertbezoekers in de kerk zijn verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn ze verplicht zich van tevoren aan te melden via e-mail en ze betalen een toegangsprijs van tien euro.
De concertgevers bespelen tijdens de concerten het Naber-orgel en het Metzler/Edskes-koororgel van de Sint-Joriskerk. Ze kondigen het programma zelf aan en geven toelichtingen. Ze spelen literatuur en ze gaan improviseren.

2 september: Rien Donkersloot en Sander van den Houten
https://www.youtube.com/watch?v=sIkxKAsvKg8¬
Sander van den Houten (1987) is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Ook is hij de vaste bespeler van de orgels in de Broederkerk en de Burgwalkerk in Kampen. Hij is dirigent van drie koren en vaste begeleider van onder andere het Kampen Boys Choir.

Aantal deelnemers: max. 100 gasten

Kosten: 10 euro