Orgelconcert door Rien Donkersloot en Gerben Mourik

Orgelzomer Sint-Joriskerk helemaal anders
Deel deze activiteit

De Orgelzomer in de Sint-Joriskerk in Amersfoort wordt in bijna elk opzicht anders dan voorgaande jaren. Er zijn vijf concerten met Bert den Hertog, Gerben Mourik, Bas de Vroome, Gerben Budding en Sander van den Houten. Zij geven hun concert samen met Jorisorganist Rien Donkersloot.

Het worden bijzondere concerten, omdat ze toegankelijk zijn voor beperkt publiek maar tegelijk ook via internet worden uitgezonden. Ook de aanvangstijd is nieuw: om 20:30 uur. De concertbezoekers in de kerk zijn verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn ze verplicht zich van tevoren aan te melden via e-mail en ze betalen een toegangsprijs van tien euro.
De concertgevers bespelen tijdens de concerten het Naber-orgel en het Metzler/Edskes-koororgel van de Sint-Joriskerk. Ze kondigen het programma zelf aan en geven toelichtingen. Ze spelen literatuur en ze gaan improviseren.

19 augustus: Rien Donkersloot en Gerben Mourik
https://www.youtube.com/watch?v=rJLlx1sRTGM
Gerben Mourik (1981), organist van de Grote Kerk in Oudewater, is wereldberoemd vanwege zijn improvisaties, waarvan vele cd’s verschenen. Ook is hij pleitbezorger van orgels en orgelmuziek uit de twintigste eeuw, in binnen- en buitenland. Hij is artistiek adviseur en huisorganist van ‘De stad Klundert’, een voormalig kerkgebouw waarin twee grote orgels staan, van Marcussen en Vermeulen.

Beleiding:

Aantal deelnemers: max. 100 gasten

Kosten: 10 euro