Orgelconcert door Rien Donkersloot en Gerben Budding

Orgelzomer Sint-Joriskerk helemaal anders
Deel deze activiteit

De Orgelzomer in de Sint-Joriskerk in Amersfoort wordt in bijna elk opzicht anders dan voorgaande jaren. Er zijn vijf concerten met Bert den Hertog, Gerben Mourik, Bas de Vroome, Gerben Budding en Sander van den Houten. Zij geven hun concert samen met Jorisorganist Rien Donkersloot.

De concerten vinden om de andere week plaats op woensdagavond. Het eerste concert is op 8 juli, de daaropvolgende zijn 22 juli, 5 en 19 augustus en 2 september. De concerten beginnen om half negen ’s avonds.
Het worden bijzondere concerten, omdat ze toegankelijk zijn voor beperkt publiek maar tegelijk ook via internet worden uitgezonden. Ook de aanvangstijd is nieuw: om 20:30 uur. De concertbezoekers in de kerk zijn verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn ze verplicht zich van tevoren aan te melden via e-mail en ze betalen een toegangsprijs van tien euro.
De concertgevers bespelen tijdens de concerten het Naber-orgel en het Metzler/Edskes-koororgel van de Sint-Joriskerk. Ze kondigen het programma zelf aan en geven toelichtingen. Ze spelen literatuur en ze gaan improviseren.
De concerten:
8 juli: Rien Donkersloot en Gerben Budding
https://www.youtube.com/watch?v=vWmQMW5tW0U
Gerben Budding (1987) is organist van de St. Janskerk in Gouda en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent van zeven vocale en instrumentale ensembles.

Aantal deelnemers: max. 100 gasten

Kosten: 10 euro