Ode aan de Schepping

Zomeropenstelling Sint-Joriskerk 2021
Deel deze activiteit

In 2021 staat Amersfoort in het teken van het thema: Ode aan het landschap. De Sint-Joriskerk organiseert een toeristische zomeropenstelling met vier verschillende exposities die te bezichtigen zijn in de kerk.

Deze exposities geven aandacht aan dit thema. Titels van de exposities zijn: “Ode aan de schepping”, “Paradijs”, “De natuur” en “See beyond”. Kunststijlen en -technieken variëren per expositie. In de maanden mei tot oktober bent u dus van harte welkom in de Sint-Joriskerk voor bezichtiging en bezoek van onze exposities. Wij zijn dan geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur – 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: https://www.joriskerkamersfoort.nl

Tweede expositie: Paradijs

De verbeelding van het Paradijs is zo divers als de mensheid zelf. We kennen natuurlijk de oeroude beschrijving van het Paradijs vanuit de religies. Maar wat is het hedendaagse Paradijs? Waar streven wij nog naar? Hoe bereikt de moderne mens het Nirwana? Zomaar een aantal ideeën: het Paradijs als aangename verblijfplaats, het paradijselijke streven van de mens naar zelfverwerkelijking, dromen en verlangens. Vergeet ook de tegenhangers niet als zonde, verleiding en verval.

De kunstenaars van Galerie Absoluut zijn op zoek gegaan naar hun persoonlijke invulling en beleving van dat Paradijs. Volledig los van, soms juist voortbordurend op, de aloude betekenissen. De expositie Paradijs volgt deze zoektocht, maar of het ultieme antwoord wordt gegeven? Kom, kijk en verwonder!

De opening van de tweede expositie is zaterdag 19 juni 2021, om 16 uur door onze voorzitter Rens de Groot, met muziek van fluittrio Driedubbel&Dwars (Carolien Magnus van Absoluut, Roos Smink en Satcha van Donge).

‘Paradijs’ loopt van 15 juni tot 24 juli 2021. Vanaf vrijdag 25 juni, iedere vrijdag om 16 uur, rondleiding door de kunstenaars zelf.

Derde expositie: Ode aan de natuur

Van 27 juli tot en met 4 september is in de Sint Joriskerk de expositie ‘Ode aan de Natuur’ te zien.

Bijna 30 kunstenaars die aangesloten zijn bij de vereniging KORF hebben speciaal voor deze expositie hun werk bijeengebracht. De expositie toont een representatief beeld van de natuur zoals die waargenomen en beleefd kan worden.

KORF is een vereniging van christelijke kunstenaars, waarvan de leden verspreid wonen door heel Nederland. Onder onze leden bevinden zich schilders, tekenaars, illustratoren, beeldhouwers, bronsgieters, ontwerpers en grafische vormgevers. De werken die door de Korfleden gemaakt worden variëren van figuratief, half abstract tot volledig abstract en worden uitgevoerd in een grote diversiteit aan onderwerpen. Gemaakt van de meest uiteenlopende grondstoffen en met verschillende materialen.

De expositie is geopend van dinsdag 27 juli tot en met zaterdag 4 september van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang: 2 euro  Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie op www.korfinfo.nl of www.joriskerkamersfoort.nl/exposities

In totaal komen er vier exposities aan bod tijdens de Zomeropenstelling 2021.

Open: Van woensdag 26 mei t/m zaterdag 16 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.