Ode aan de Schepping

Zomeropenstelling Sint-Joriskerk 2021
Deel deze activiteit

In 2021 staat Amersfoort in het teken van het thema: Ode aan het landschap. De Sint-Joriskerk organiseert een toeristische zomeropenstelling met vier verschillende exposities die te bezichtigen zijn in de kerk.

Deze exposities geven aandacht aan dit thema. Titels van de exposities zijn: “Ode aan de schepping”, “Paradijs”, “De natuur” en “See beyond”. Kunststijlen en -technieken variëren per expositie. In de maanden mei tot oktober bent u dus van harte welkom in de Sint-Joriskerk voor bezichtiging en bezoek van onze exposities. Wij zijn dan geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur – 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: https://www.joriskerkamersfoort.nl

See Beyond is een expositie van Rietje Bakker. Rietje Bakker over haar expositie:

Natuurlijk was het een teleurstelling dat mijn expositie in 2020 uitgesteld moest worden. Tegelijkertijd daagde het uitstel mij uit om ook werk te maken, dat zou aansluiten bij het jaarthema van 2021: “Ode aan het landschap”. Daarin is eveneens mijn eigen expositiethema “See beyond” van toepassing. Kijk verder dan je eerste indruk, ontdek wat er méér te ervaren is. Ik maak graag werk dat weerspiegelt hoe ik in het leven sta en wat mij bezighoudt. Mijn werk bestaat uit meerdere lagen, waarbij ik acrylverf, softpastel en mixed media gebruik. Inspiratie haal ik uit mijn wandelingen in de natuur, uit wat ik hoor in het nieuws, uit mijn geloof en mijn passie voor gerechtigheid. Maar soms is het ook het simpelweg uitgedaagd worden door het materiaal dat voorhanden is en te zien wat daarmee verbeeld kan worden. Dat resulteert in divers werk, van figuratief tot abstract. Het belangrijkste is dat ik uitdrukking kan geven aan wat ik niet met woorden kan zeggen”.

See Beyond: van dinsdag 7 september t/m zaterdag 16 oktober
Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur
Kosten: €2. Bij elke entree ontvangt u een folder met uitleg. Kinderen t/m 12 jaar gratis.