Muziek & Ontmoeting

Lunchconcert
Deel deze activiteit

U gaat genieten van een schitterend orgelrecital gespeeld door Hayo Boerema, vaste organist van de St. Laurenskerk in Rotterdam. Het gevarieerde programma bestaat uit werken uit de 17e tot en met de 21e eeuw, zowel solistisch als ondersteunend aan solozang van Gijsbert Westland.
Na het concert is er tijdens een eenvoudige lunch gelegenheid om nog wat na te praten.

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het KoninklijkConservatorium te Den Haag studeerde hij orgel bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie bij Jos van der Kooy. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman. Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en in Parijs bij Naji Hakim. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het frans-symphonische repertoire.
Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals o.a. in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk met recitals zowel in binnen – als buitenland. Tevens werkt hij regelmatig mee aan radio-opnamen, zowel in samenwerking met diverse koren zoals de Laurens-cantorij als wel als solist. Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij van de SociétéAcadémique d’Education et d’Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Sinds 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie.
Van zijn spel zijn diverse Cd’s verschenen – waaronder het integrale werk van Jehan Alain – die door de pers zeer positief zijn ontvangen. Momenteel is hij bezig met het opnemen van de orgelwerken van Olivier Messiaen
www.hayoboerema.com
Gijsbert Westland (*1988) heeft Engels en cognitieve taalkunde gestudeerd aan de universiteiten van Leiden, Utrecht en Florida (VS). Hij is werkzaam als docent Engels aan de Hogeschool Rotterdam.
Zanglessen heeft hij gevolgd bij o.a. Leonore Engelbrecht en Marcel Reijans. Als koorzanger nam hij deel aan diverse projectkoren onder leiding van dirigenten als Wiecher Mandemaker, Peter Dijkstra en Daniël Reuss.
Momenteel verdiept hij zich in solozang bij Irene Verburg.
Kosten:
gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld