Muziek & Ontmoeting

Benefiet lunchconcert voor Oekraine
Deel deze activiteit

'Systeem loopt vast: een manier om verder te kunnen gaan...'
Jan Marten de Vries- zang, piano en diverse instrumenten.
Elianne Ardts- cello en zang


Muziek&Ontmoeting organiseert een benefietconcert voor hulp aan Oekraïne. Het doel is om geld in te zamelen voor lokale ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen in Nederland.

Jan Marten is pianist, componist, tekstschrijver en kerkmusicus. Hij studeerde in 2017 als master af bij jazzpianist Bert van den Brink. Voor zijn lied Durrek uit Urrek (het verhaal van zijn overgrootvader) kreeg hij een prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival 2004 voor de beste smartlap. Met zijn passiestuk Kreuzweg -speelt hij elk jaar voor Pasen op verschillende plaatsen in Nederland en België. Van zijn liederen zijn er meer dan honderd uitgegeven. Hij stelde twee liedbundels samen: En alle angst voorbij - liederen om vrede en Voor een zoeker als de mens, een Nederlandstalig interreligieus liedboek.
Elianne is celliste. Zij studeerde in 2018 af bij Viola de Hoog als master barokcello. Daarna studeerde zij bij de Abbaye aux Sames in Saintes (Frankrijk), waar ze werkte met de dirigenten Hervé Niquet en Philippe Herreweghe. Ze speelt momenteel in diverse kleine en grotere bezettingen. Een keerpunt in de wereldgeschiedenis: oorlog is terug in Europa. Deze tijd vraagt veel van ons. Ook als we zelf niet moeten vluchten: wat staat ons te wachten? Is er nog voldoende voedsel, genoeg warmte? Het water staat ons sowieso binnenkort aan de lippen. Wat moeten we doen? Met liederen en gedichten van Jan Marten een enkel lied van Jaques Brel en muziek van de in Kiev geboren componist Reinhold Glière (1875-1956). Liederen over vluchten, oorlog, donkerte en koude én het antwoord daarop: muziek maken, verhalen vertellen. Daar win je de wereld niet mee, maar het helpt misschien om een gevoel van rust te brengen, een stukje vrede op de vierkante meter, voor even maar. Een begin, geen eind.

Beleiding: M&O commissie

Aantal deelnemers: zoveel mogelijk

Kosten: Vrijwillige gift