Lezing over het boek ‘maar ik ben geen schooier’

Dr. Adriaan van Es, voormalig huisarts in Amersfoort heeft een intrigerend boek geschreven over het leven van de Amersfoortse arts Dr. Nicolaas van Nieuwenhuysen.
Deel deze activiteit

Dr. Nicolaas van Nieuwenhuysen was een bekwaam en gerespecteerd chirurg, maatschappelijk geëngageerd notabel, wonend in een van de mooiste huizen op de Amersfoortse Berg.
Hij koos in mei 1940 de kant van de Duitsers en ontpopte zich als een bijzonder hardvochtig kamparts in kamp Amersfoort. Adriaan van Es schreef een bijzonder boek over zijn leven en de keuzes die hij maakte.

Een gerespecteerd chirurg en gemeenteraadslid met een mooi huis op de Berg. Dat was Nicolaas van Nieuwenhuysen. Totdat hij overliep naar de Duitse bezetters en kamparts werd in Kamp Amersfoort. Een pijnlijk en vergeten stukje geschiedenis van Amersfoort. Over Van Nieuwenhuysen en zijn gezinsleden schreven Adriaan van Es (gepensioneerd huisarts) en Arjeh Kalmann (journalist) een biografie onder de titel ‘Maar ik ben geen schooier‘ .
Lezing maandagavond 24 april om 20.00 uur in de Bergkerk. Toegang €7,50 (incl. koffie/thee) – opgave: zie knop 'Aanmelden'
Hartelijk welkom.

Begeleiding: ds. Jan van Baardwijk

Aantal deelnemers: 100

Kosten: 7,50