Ket-Koti Lezing

Lezing naar aanleiding rondleiding Route der Verzoening
Deel deze activiteit

Met een stukje historie over dit slavernij verleden en beelden van de panden zal Huub Hemels een lezing geven over deze route van verzoening.
Op deze wijze wil de Ambassade van Vrede een bijdrage leveren aan het Vredesweek thema '' Generatie(s) van Vrede'' U bent welkom vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur

Lezing Route der verzoening: Het Keti-Koti pad
Wat is Keti Koti?
Tijdens Keti Koti herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij in Nederland en Suriname.
Op 30 juni is de dag van de officiële herdenking. Het bevrijdingsfeest wordt gevierd op 1 juli. Op die dag in 1863 werd de Emancipatiewet van kracht en werd slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen afgeschaft.
Keti Koti, spreek uit: [Kittie ’Kottie], betekent letterlijk ''Ketenen Gebroken''. In Amersfoort is er nog geen monument ter herdenking van de slavernij, maar er kan wel een route gelopen worden langs gebouwen die een historische binding hebben met het Trans Atlantische slavernij verleden in Zuid-Oost Azië en Zuid Amerika. Ook Amersfoort speelde daar een belangrijke rol in. Het pad voert je langs straten en panden die verband houden met het slavernij verleden in Zuidoost Azië en Zuid Amerika.
Met een stukje historie over dit slavernij verleden en beelden van de panden zal Huub Hemels een lezing geven over deze route van verzoening.
Op deze wijze wil de Ambassade van Vrede een bijdrage leveren aan het Vredesweek thema '' Generatie(s) van Vrede''.
Deze lezing wordt gehouden in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Meridiaan 39, in Amersfoort.
U bent welkom vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur

Beleiding: Ambassade van Vrede

Aantal deelnemers:

Kosten: