Kerstlichtjestocht wordt in 2020 ‘Kribbejacht Amersfoort’

Ontdek alle figuren uit het kerstverhaal in de Amersfoortse binnenstad!
Deel deze activiteit

Ondanks alles zal het ook dit jaar kerstmis worden en we gáán het vieren. Maar wel op een manier die past bij de mogelijkheden van 2020. En helaas kan de kerstlichtjestocht niet doorgaan, want we willen juist met de feestdagen goed voor elkaar zorgen.

En dat betekent in dit coronajaar dat we grote groepen mijden en veel gezelligheid nog even moeten missen. Maar… er is dit jaar iets anders feestelijks georganiseerd: de Amersfoortse Kribbejacht. Door de gezamenlijke kerken samen met veel vrijwilligers uit de stad en dit jaar ook: samen met de stadsdichter Jacques de Waart en met ondernemers in de binnenstad. We zijn blij met hun enthousiasme.

Hoe werkt het?
Van 17 – 27 december staan in tien etalages in de Amersfoortse binnenstad figuren uit het kerstverhaal opgesteld. Aan jou de taak om ze allemaal te vinden!
Bij elke figuur/groep figuren vind je een gedicht van stadsdichter Jacques de Waart. In ieder gedicht vind je een opvallende letter. Als je al deze letters verzamelt op de deelnemerskaart kun je het letterwoord maken. Daarnaast is in elk gedicht een woord gemarkeerd, deze tien woorden kun je ook op de deelnemerskaart noteren.

Gedicht
Laat die tien woorden je inspireren tot het maken van een eigen gedicht van maximaal tien regels. Stuur je gedicht in naar kribbejacht@gmail.com. Uit de inzendingen wordt een gedicht gekozen dat geplaatst wordt in De Stad Amersfoort.
Kun je een figuur echt niet vinden? Stuur dan een mail met het onderwerp ‘waar is’ naar het kribbejacht mailadres voor de locatie. Je krijgt direct antwoord.

Hoe kom ik aan een deelnemerskaart?
Je kunt de kribbejacht op elk moment van de dag, op je eigen tijd en met je eigen (kleine) gezelschap lopen. En het is helemaal gratis! Je kunt de deelnemerskaart downloaden op www.stadsdominee.nl of op www.katholiekamersfoort.nl. Of je kunt de kaart ophalen bij de VVV Amersfoort, Breestraat 1, open maandag t/m zaterdag van 10-16 uur.

Kom in de benen, even lekker naar buiten. Veel plezier!

Beleiding:
Op eigen gelegenheid

Kosten:
geen