Kerstlichtjestocht Binnenstad

Ervaar het kerstverhaal lopend door de binnenstad met pleisterplaatsen waar iets te beleven is.
Deel deze activiteit

Na ontvangst in de Xaveriuskerk worden telkens groepjes van ca 15 mensen op weg gezet langs een pad van licht om de kerststal te vinden. Onderweg kom je zangers en herders, dansers en muzikanten tegen.

In het paleis van koning Herodes (de St Franciscus Xaveriuskerk) weet de koning te vertellen dat er een bijzonder kind geboren is. Waar dat is, weet koning Herodes niet, maar wel dat je daarvoor het licht van een ster moet volgen. Je moet dus zelf op zoek, om uiteindelijk uit te komen bij de bijzondere stal in de buitenlucht. Dansers, zangers, toneelspelers en herders kruisen je pad op onverwachte momenten.
Vanaf 17.00u kan je je melden in het paleis van de koning, de St Franciscus Xaveriuskerk. Na de aanwijzingen van de koning gaan de groepjes met een herder het donker in.
Kinderen kunnen een uurtje vooraf in de Johanneskerk terecht om alvast de broodnodige sterretjes te maken. In de Zwaan is de zaterdagviering een voorproef van wat verder gaat gebeuren.
De tocht duurt ongeveer 45 minuten en is te doen met kinderwagens en buggy’s. Aan het eind serveert de horica-vereniging van het Onze Lieve Vrouweplein warme chocolademelk en Glühwein op verwarmde terrassen.
Medewerking wordt verleend door spelers, vrijwilligers, dansers van balletschool Pauline de Jager en Lucas Bolsius, de burgemeester van Amersfoort. Het verhaal is geschreven door Marjet de Jong.

Aantal deelnemers
Groepjes van max. 15

Kosten
Kinderen lopen gratis mee, volwassenen graag €2,-

Organisatie
Diederiek van Loo,
Josephine van Pampus.
En heel veel vrijwilligers.