Kees van der Zwaard speelt ‘Bonhoeffer, wie ben ik?’

theatervoorstelling door Kees van der Zwaard en Roosmarijn Tuenter over het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer
Deel deze activiteit

Eenzaam vecht de man van het geweten tegen de overmacht van omstandigheden, die een beslissing van hem eisen. Wie blijft staande? Kerst 1942

Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling Bonhoeffer – Wie ben ik? volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Vanwege Covid-19 is het verplicht om van te voren te reserveren. Dat kan vanaf 1 september op het hieronder genoemde mailadres of telefonisch via 06 205 323 49 (Roeleke de Witte) U krijgt dan ook informatie over de coronamaatregelen van de Fonteinkerk

Beleiding: Berend Borger

Aantal deelnemers: maximaal 100

Kosten: € 7,50 van te voren te voldoen bij opgave