Jaardag WCCM

Jaarlijkse dag voor meditatie-zoekers, beoefenaars en -begeleiders
Deel deze activiteit

De WCCM – de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie – organiseert haar jaarlijkse dag met als thema Meditatie en mededogen.

Er zullen meditaties plaatsvinden en we hebben Ria Weyens bereid gevonden om een lezing te geven over het thema.

Hierbij alvast een voorproefje.
Meditatie is een universele discipline van je geest verstillen en je hart openen. Zo stem jij je af op je wezenlijke zelf. Je komt thuis in jezelf én in het grotere dan jezelf, in de goddelijke schoot van liefde zoals christelijke mystici het poëtisch uitdrukken, of in het grote hart van mededogen zoals westerse boeddhisten het soms benoemen. Elke traditie benadrukt een bepaald aspect van meditatie of bekijkt het vanuit een bepaald perspectief. Jezus en de christelijke mystici benadrukken de houding van overgave en ontvankelijkheid, voor hen is meditatie vooral een liefdesavontuur. Liefde zijn, ‘hier en nu’, staat centraal, de totale overgave aan de scheppende liefdesbron van leven. De oosterse tradities, waaronder de boeddhistische, benadrukt de houding van bewustheid en wakkerheid, voor hen is meditatie een bewustzijns-avontuur. Het bewust-zijn van dit ene nu-moment staat centraal: de totale openheid voor de stroom van het leven.

Ria Weyens:
Mijn meditatie praktijk is de mantra-meditatie geworteld in de christelijke traditie en verrijkt door inzichten uit het boeddhisme. Mijn spirituele familie is de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie(WCCM). In deze samenkomst belicht ik meditatie zowel als een bewustzijnsavontuur als een liefdesavontuur. Mediteren is voor mij hier en nu zijn én in liefde zijn. Beide perspectieven zijn niet in strijd met elkaar maar vullen elkaar aan.

Organisatie: WCCM in samenwerking met de St Ansfriduskerk

Als bevestiging voor uw aanmelding, ontvangt u nadere info over de dag.

Kosten: € 15,00

Begeleiding: Herman Roos

Ria is auteur van de bestseller: ‘Van wonde naar verwondering’, inmiddels in herziene versie terug uitgegeven. En van ‘scheppende overgave’; over de contemplatieve levenskunst vanuit christelijk en boeddhistisch perspectief.
Voor meer informatie : www.minnehof.be