Hemelvaart

Stadsbrede ontmoeting
Deel deze activiteit

Evenals voorgaande jaren vieren we op Hemelvaartsdag weer een oecumenisch feestje. Het programma biedt voor elk wat wils: voor jong en oud. Voor de sportievelingen vertrekken we om 07.00 uur op de fiets vanaf de Martinus voor een mooie fietstocht van ongeveer een uur. Onderweg hopen we fietsers uit Amersfoort Oost en West tegen te komen.

We eindigen om 08.00 uur in hartje centrum bij de Sint Franciscus Xaverius, waar we met elkaar een koffie-ontbijt gebruiken. Dat is een bijzonder ontbijt, want we vragen iedereen die met de fietstocht meedoet om eten mee te nemen, genoeg om zelf te eten. Tijdens de fietstocht wordt het eten opgemaakt tot een smakelijk ontbijt. 

Verstilde en actieve ontmoeting

Om 09.00 uur kan iedereen kiezen uit een tweetal activiteiten: een binnenactiviteit en een buitenactiviteit. Deelnemers aan de verstilde ontmoeting denken na over de spiritualiteit van sint Franciscus.

De actieve ontmoeting, ook geschikt voor kinderen, staat in het teken van verschillende creatieve spelmomenten in teamverband. Tijdens de spelen komt natuurlijk ook het thema van Hemelvaart aan bod.

We vertrekken iets na tienen uit het centrum van Amersfoort, om circa 10.30 uur af te kunnen sluiten met een korte viering in Het Brandpunt.

We hopen op een ochtend vol inspiratie en verbinding. Aansluiten kan bij elk van de vier onderdelen, maar voor het ontbijt wel graag van te voren opgeven. Dit kan via de knop aanmelden; eventuele vragen kunt u ook per mail stellen.
Voor vervoer naar en tussen de locaties kan gezorgd worden. Graag aangeven bij de aanmelding als je hiervan gebruik wilt maken.

Begeleiding: Het Brandpunt
Kosten: Zelf ontbijt meenemen