Guido de Wijs: Plezier en pijn van het Grootouder-zijn

CAFË ZIN! in gesprek over drie generaties
Deel deze activiteit

Guido de Wijs is de gast voor deze avond. Frits van Kempen zal samen met Guido de Wijs erbij stilstaan wat het betekent om grootouders te zijn. Uiteenlopende situaties op het vlak van communicatie tussen de generaties zullen de revue passeren.

‘Als je vraagt hoe het met me gaat, vertel ik meteen dat ik grootvader ben en eigenlijk weer parttime werk. Ik draai namelijk elke week fanatiek opaoppasdagen. Dat oppassen hoef ik gelukkig niet in mijn eentje te doen: mijn vrouw Joke en ik zorgen samen voor onze drie kleinkinderen.´

Aan het woord is Guido de Wijs, de gast voor deze avond. Frits van Kempen zal samen met Guido de Wijs erbij stilstaan wat het betekent om grootouders te zijn. Uiteenlopende situaties op het vlak van communicatie tussen de generaties zullen de revue passeren. Uiteraard doen de deelnemers mee in de uitwisseling van ervaringen en gevoelens.
Guido de Wijs (72) is geboren en getogen in Tilburg, woont een halve eeuw in Amersfoort en was televisiepresentator, cabaretier en columnist, en is inmiddels Bekende Amersfoorter. Guido nog een keer aan het woord:

´Oppassen is een verantwoordelijke én een feestelijke taak. Ook een vermoeiende taak: na elke oppasdag liggen mijn vrouw en ik als twee natte kranten over de bank; met een glimlach op het gelaat, dat wél. Hoe gaat het eigenlijk met de oppasgrootouders van Nederland? Waar komt hun liefde, gedrevenheid en plichtsbesef vandaan?’

Begeleiding: Frits van Kempen
Kosten: 7,50