God opgraven in een geteisterd hart

over Etty Hillesum
Deel deze activiteit

In 1981 verscheen “Het verstoorde leven”, een bloemlezing uit de dagboeken van de tot dan toe onbekende Etty Hillesum.

Het boek werd onmiddellijk veel gelezen en is in achttien talen vertaald. De joodse Hillesum schreef de dagboeken tijdens de Duitse bezetting als onderdeel van haar therapie. Ze bieden een blik in de ziel van een zeer intelligente en gevoelige jonge vrouw, die in een tijd van ondergang en terreur de moed had om te kiezen voor een weg van menselijkheid en compassie.
In september 2022 kwam de biografie van Etty Hillesum uit, geschreven door Judith Koelemeijer. Met dit boek werpt Koelemeijer nieuw licht op de intrigerende en inspirerende figuur van Etty Hillesum. De biografie biedt ook een toegankelijke kennismaking met Etty Hillesum en haar werk.
In deze bijeenkomst verkennen we het leven en het gedachtengoed van Etty Hillesum aan de hand van de biografie en van enkele passages uit haar werk. Het verdient aanbeveling om de biografie te lezen (Judith Koelemeijer, Etty Hillesum, het verhaal van haar leven. Uitgeverij Balans, 2022).
Wie geïnteresseerd is geraakt kan de muzikale theatervoorstelling over Etty Hillesum op 12 maart in de Brugkerk, of op 25 maart in de St. Franciscus Xaveriuskerk bezoeken

Belangstellenden kunnen deelnemen aan de bijeenkomst op woensdagavond 8 maart of - voor wie liever overdag komt - op dinsdagmorgen 14 maart.
Graag aanmelden vóór maandag 6 maart bij Anna Walsma, klik op knop Aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen gaan de bijeenkomsten door.

Begeleiding: Anna Walsma

Aantal deelnemers: onbeperkt

Kosten: Deelname is kosteloos, een kleine bijdrage voor koffie en thee is welkom.