Filmavond met gesprek

Actief zijn met het geloof door samen werken en inspiratie delen
Deel deze activiteit

In het voorjaar van 2021 willen we vanuit de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt naar Canterbury, het centrum van de wereldwijde Anglicaanse Kerk. Als eerste stapje in de voorbereiding vertonen we een film over Mary en Elisabeth. Mary was in de zestiende eeuw de (rooms-katholieke) koningin van de Schotten en Elisabeth was toen de (protestantse) koningin van Engeland.

Mary en Elisabeth zijn, net zoals Maria en Elisabeth uit de Bijbel, bloedverwanten. Ze geloven in dezelfde God en het is de zoon van Mary die de tronen van Elisabeth en Mary verenigd. Maar niet dan nadat Elisabeth Mary heeft laten doden. Een fascinerend verhaal over twee fascinerende vrouwen!

We beginnen om 19.00 uur met een korte inleiding op het plan om Canterbury te bezoeken en op de film. We bekijken de film van 19.30 tot 21.30 uur (zonder pauze). Voor wie dat wil, praten we door tot uiterlijk 22.30 uur. 

De avond staat open voor iedereen, ook voor wie helemaal (nog) niet in een bezoek aan Canterbury is geïnteresseerd.

De film die we gaan bespreken is ‘Mary Queen of Scots: Bow to no one’ uit 2018 van regisseuse Josie Rourke. Mary wordt gespeeld door Saoirse Ronan en Elisabeth door Margot Robbie.

De avond wordt, evenals de reis naar Canterbury, georganiseerd door Geurt Roffel, de (protestantse) oecumenisch pastor van het Brandpunt, en Guus Timmerman, de (rooms-katholieke) parochiaan en voormalige pastoraal werker van de Onze Lieve Vrouw van Amersfoort parochie.

Aanmelden is verplicht, zie button " aanmelden"

Kosten : geen entree, een bijdrage voor koffie of thee wordt op prijs gesteld