Festival of Nine Lessons and Carols

Een Engelstalige dienst als voorbereiding op het kerstfeest
Deel deze activiteit

All Saints Anglican Church Amersfoort organiseert in samenwerking met het koor Anthem uit Zwolle een Festival of Nine Lessons and Carols.

Dit is een traditionele Engelse dienst, zoals deze in Engeland wordt gevierd tijdens Advent. De lezingen en Christmas carols vertellen samen het kerstverhaal.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Anthem

Anthem is bijna 40 jaar geleden als koor begonnen vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle, toen nog onder de naam Genesis. Inmiddels is het een interkerkelijk koor en bestaat het uit zo’n veertig enthousiaste zangers. Het koor verdiept zich steeds meer in de Anglicaanse kerkmuziek en geeft geregeld concerten en werkt mee aan kerkdiensten. Het koor maakt regelmatig studie- en concertreizen naar Engeland. Ze zingen daar in de bekende grote kathedralen en dragen graag hun steentje bij aan kerkdiensten.

 

All Saints, Anglicaanse Kerk in Amersfoort

All Saints Anglican Church is een relatief jonge kerk in Amersfoort. Voortgekomen uit de Anglicaanse Kerk in Utrecht (Holy Trinity Church) is zij sinds december 2015 actief in Amersfoort. Elke zondag wordt er om 09.30 uur een Engelstalige communiedienst gehouden in De Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144 in Amersfoort. Voor de kinderen is er een zondagsschool met tweetalige begeleiding.

 

Voor meer informatie: www.allsaintsamersfoort.nl of Facebook.

Kosten: Gratis; gelegenheid tot doneren aan het einde van de dienst.