Expositie Greetje Baars

Schilderijen
Deel deze activiteit

Greetje’s werk wordt geïnspireerd door haar verbondenheid met de Bijbel. Zij merkt in hoeveel aspecten van haar leven deze verbondenheid steeds weer bepalend is, dus ook in haar artistieke uitingen. De natuur, de schepping zijn daarbij ook belangrijk voor Greetje.

Haar opleiding heeft zij gevolgd aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht, richting autonome kunst.
Greetje’s werk wordt geïnspireerd door haar verbondenheid met de Bijbel. Zij merkt in hoeveel aspecten van haar leven deze verbondenheid steeds weer bepalend is, dus ook in haar artistieke uitingen.
De natuur, de schepping zijn daarbij ook belangrijk voor Greetje. Want wanneer we geconfronteerd worden met de grootsheid van de schepping, met de ruimtelijke vrijheid, wordt het moeilijk om voor onszelf te vluchten: de tijd valt daar weg en bijna vanzelf komen we dan dichter bij de essentie van de dingen, bij onze eigen vergankelijkheid. Die omgeving, die stilte hebben we nodig om gevoelig te kunnen zijn voor die Ándere Werkelijkheid. Er bestaat dan iets dat veel groter is dan wij, dan ons verlies, pijn of verdriet. We worden dan geconfronteerd met ons diepste verlangen: de aanraking van de levende God.
Greetje doe een poging om iéts daarvan te vertalen naar een beeld: dikwijls wordt het dan een landschap met nét ietsje meer erin, een verwijzing of een associatie. Soms lukt dat, soms is het echt wel zoeken. Een andere keer wordt het een beeld dat simpelweg direct ontstaan is naar aanleiding van wat zij gelezen of gehoord heeft.
Kosten:
gratis