Een bijzondere expositie in de Pastorie.

Een postuum eerbetoon aan Janneke Rosenbrand.
Deel deze activiteit

Van 4 oktober tot 3 januari 2022 is in de Pastorie een bijzondere expositie ingericht. Het werk van de in 2018 overleden Janneke Rosenbrand is deze maanden te bewonderen. De expositie wordt ingericht door Peter Rosenbrand, de echtgenoot van Janneke. Janneke gaf Peter de opdracht om met haar werk de wereld in te gaan. Deze opdracht heeft hij blijmoedig aanvaard.

Ze heeft een schatkamer aan documenten achtergelaten met gedachten over haar werk.
Janneke heeft zich in haar leven sterk beziggehouden met zowel de beleving van licht en duister als de bewegingen horizontaal en verticaal. Het thema licht is in de meeste schilderijen te zien. Omdat de expositie tijdens de Mariamaand, Advent en Kerst te zien is, sluit dit mooi aan bij het werk. Zo zijn er in verband met de Mariamaand een aantal Madonna´s en moeder- met kindschilderijen te zien.
In de vitrine en op de sokkels zien we sculpturen en er liggen door haar geïllustreerde boeken ter inzage, evenals gedichtenbundels en het recent uitgegeven boek over Zonnepopkinderen met vele illustraties van haar hand. Bijzonder is dat deze expositie aansluit op de tot 4 oktober lopende expositie van Heleni Greeve, de nieuwe partner van Peter.

Kijk hier voor meer info over Janneke Rosenbrand

Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223.
De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig. Door op de koperen bel te drukken, wordt u ontvangen. Buiten deze tijden graag op afspraak.
De opening van deze bijzondere expositie zal gehouden worden op vrijdag 15 oktober om 20:00 uur.

Begeleiding: n.v.t.

Aantal deelnemers: onbeperkt

Kosten: Vrijwillige bijdrage