Dubbelexpositie Gerard Kuit en Anna Seehausen

Deel deze activiteit

Van 12 mei t/m 28 juli zal er in de Fonteinkerk een gezamenlijke expostie gehouden worden van de kunstenaars Gerard Kuit en Anna Seehausen.

Gerard Kuit is pentekenaar en autodidact. Tekenen met Oost-Indische inkt en kroontjespen blijft hem steeds weer boeien. Met een fotocamera legt hij beelden vast om ze op het tekenvel nauwkeurig en in detail weer te geven. Vooral stadsgezichten, oude gebouwen, maar ook de hedendaagse architectuur brengen de inspiratie bij hem naar boven. Soms laat hij objecten weg die de tekening onrecht aandoen, en slaagt er dan toch in om zijn tekening realistisch over te laten komen. In deze tentoonstelling in de Fonteinkerk zijn vooral pentekeningen van de stad Amersfoort te vinden.

Anna Seehousen is geboren in Hannover en is sinds 1988 woonachtig in Nederland. De onderwerpen van Anna’s werk bevinden zich in haar omgeving. Naar aanleiding van eigen foto’s maakt zij schilderijen in aquarel, acrylverf of recentelijk olieverf. In alle verfsoorten wordt haar schilderstijl gekenmerkt door weinig scherpe contourlijnen en grotendeels doorschijnende verflagen. Gevolg hiervan is een dromerige uitstraling. De essentie van Anna’s werk ligt in haar aandacht voor de omgeving. En daarnaast in het vinden en verbeelden van subtiele momenten waarin de fantasie zich kan losmaken van de realiteit.

opening expositie zondag 12 mei 11.30u
ma-za op afspraak: 033-4945920
zo 11.30u-13.00u

Kosten:
gratis