Dromen over de Hemel

Lezing tijdens de Maand van de Bijbel
Deel deze activiteit

Hoe ziet de hemel eruit? Bestaat de hemel echt of bestaat hij alleen in onze hoop? Waar blijven mensen als ze zijn overleden? Is het kleine meisje een vlinder geworden? Opa een ster? Is de hemel hetzelfde als de nieuwe aarde? In deze lezing gaan we op zoek naar teksten in de Bijbel die iets zeggen over de hemel. Welke teksten zijn dat en wat zeggen ze precies?

De vraag hoe de hemel eruit ziet en of de hemel echt bestaat, houdt mensen al bezig sinds de schepping. De Amerikaanse neuroloog Eben Alexander verklaarde nadat hij zelf in coma had gelegen 'de hemel bestaat echt'. In de kunst zijn er fantastische schilderijen over de hemel en de hel, bijvoorbeeld van Jheronimus Bosch. In de Bijbel kun je lezen over een stad met gouden poorten en met muren die zijn versierd met edelstenen.

In deze lezing gaan we op zoek naar teksten in de Bijbel die iets zeggen over de hemel. Welke teksten zijn dat en wat zeggen ze precies? Ook kijken we hoe de Bijbel kunstenaars heeft geinspireerd toen zij de hemel afbeeldden. Dr. Marjo Korpel, universitair hoofddocent Oude Testament aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) is de spreker tijdens deze avond.

19.30 uur inloop met koffie/thee, 20.00 uur aanvang lezing, 21.45 uur afsluiting

De locatie ligt in het centrum van Amersfoort. Vanaf NS station Amersfoort Centraal is het ongeveer 10-15 minuten lopen. Betaald parkeren kan in een van de parkeergarages in het centrum.
Meer informatie via: https://www.pthu.nl/actueel/agenda/